Linkuri accesibilitate

Președintele Obama: intenția congregației DWOC de a arde în public Coranul este destructivă


Presedintele american Barack Obama a cerut perifericei biserici crestine din statul Florida care intentioneaza simbata sa dea foc unor exemplare ale cartii sfinte musulmane, Coranul, sa renunte la aceasta initiativa. Infima comunitate Dove World Outreach Center, care are doar 50 de adepti, si-a anuntat planurile spunind ca astfel va marca 9 ani de la atacul terorist din 11 septembrie 2001 si ca vrea sa atraga atentia lumii asupra a ceea ce ea considera a fi „raul” reprezentat de Islam.

Presedintele Barack Obama a spus ca aceasta propunere este „distructiva” si complet opusa valorilor americane. Mai mult, aceasta actiune ar putea sa insemne un succes nesteptat pentru recrutarea de noi adepti ai retelei Al Qaida. Comandati militari americani din Afganistan si Irak au avertizat asupra pericolelor pe care aceasta actiune le reprezinta pentru militarii americani desfasurati in aceste tari.

Premierul de la Bagdad, Nuri al Maliki a spus ca aceasta actiune va fi considerata ca un pretext pentru extremisti de a declansa noi atacuri. Avertismente similare au venit din Indonezia, Pakistan si India, cele mai populate tari musulmane din lume, si din partea Vaticanului.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG