Linkuri accesibilitate

„Cine rîde la urmă, rîde mai bine” (Timpul)


„Referendumul a eşuat, economia – încotro?” (Economistul).


Din Panorama aflăm că Comisia Electorală Centrală a mai amînat cu o zi prezentarea rezultatelor definitive ale referendumului. Deci, verdictul CEC-ului, chiar dacă unul plauzibil, dar necesar, va fi făcut public mîine, şi nu azi cum se aştepta. Acelaşi ziar anunţă că autorităţile şi producătorii de fructe moldoveni sunt şi ei în aşteptarea unui verdict, cel din partea „Rospotrebnadzor”-ului rusesc, care astăzi ar trebui să anunţe dacă a acceptat lista de eventuali exportatori trimisă de Chişinău şi cîţi dintre cei înscrişi pe această listă vor putea, dacă vor putea, exporta în Rusia.

„Cine rîde la urmă, rîde mai bine” – spune în Timpul consilierul preşedintelui interimar, Dan Dungaciu, cu referire la jubilaţia Partidului Comuniştilor legată de eşecul referendumului. Dacă Alianţa a arătat că şi-a menţinut electoratul, în ce-i priveşte pe comunişti – nu se ştie, pentru că e mult mai uşor să ţii omul acasă decît să-l aduci să voteze pentru tine, este de părere consilierul prezidenţial. Constantin Tănase spune însă că referendumul a mai demonstrat o dată cît este de periculos PCRM-ul, de aceea liderii Alianţei ar trebui să lase la o parte frustrările şi să se gîndească la strategia de campanie pentru anticipate. Un element al acesteia ar putea fi constituirea Blocului Unităţii Naţionale sau prescurtat BUN-ul, care să se confrunte cu NEBUNUL, cum spune Constantin Tănase.

„Referendumul a eşuat, economia – încotro?”, se întreabă Economistul şi inserează opiniile mai multor analişti economici, care nu văd cum ar afecta prea mult acest eşec economia. Schimbarea guvernului după alegeri este ceea ce ar putea cu adevărat tulbura apele în economie, sunt de părere economiştii citaţi de acest ziar.
XS
SM
MD
LG