Linkuri accesibilitate

8.09 - București: Asasinarea unui lider sindical: Virgil Săhleanu.


Virgil Săhleanu
Virgil Săhleanu

Poliţia ieşeană susţine că nu are o concluzie clară asupra motivelor producerii acestui nefericit eveniment.



8 septembrie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Florin Gheţău, Iaşi).

Asasinarea unui lider sindical: Virgil Săhleanu.


La Iaşi, poliţia locală continuă cercetările pentru prinderea celor, probabil, doi asasini care l-au ucis ieri, cu lovituri de cuţit pe Virgil Săhleanu, liderul de sindicat e la localitatea TEPRO din localitate. Au fost deja făcute cunoscute portretele robot ale presupuşilor asasini. Colegii lui Săhleanu de la TEPRO se află sub stare de şoc şi ameninţă că nu vor relua lucrul pînă cînd poliţia nu va face lumină în acest caz.

Ieşenii nu şi-au revenit din starea de şoc provocată de asasinarea liderului de sindicat de la Tepro, Virgil Săhleanu. Joi seară, cîteva sute de oameni sau adunat în faţa blocului în care locuia liderul sindical, în semn de solidaritate cu familia celui ucis la ieşirea din propria locuinţă. Muncitorii de la Tepro, s-au prezentat vineri dimineaţa la sediul societăţii, dar au refuzat să intre la lucru. Ei au declarat că îşi vor relua activitatea doar atunci cînd ucigaşii lui Virgil Săhleanu vor fi prinşi şi se va afla cine a stat în spatele asasinatului. De asemenea, sindicaliştii au formulat alte doua revendicări şi anume rezilierea contractului de vînzare-cumpărare a firmei, precum şi anchetarea în regim de urgenţă a tuturor celor implicaţi în privatizarea societăţii Tepro. (...)

Deşi în Iaşi circulă mai multe versiuni legate de cauzele care au dus la acest asasinat, poliţia ieşeană susţine că nu are o concluzie clară asupra motivelor producerii acestui nefericit eveniment. Trupul neînsufleţit al liderului sindical a fost adus în această seară la o capela din incinta cimitirului Eternitatea. Inmormîntarea este programată pentru duminica la ora 12. (...)
XS
SM
MD
LG