Linkuri accesibilitate

„Indemn forțele democratice din Moldova la unitate”


Monica Macovei
Monica Macovei

O declarație de presă a europarlamentarei române Monica Macovei.


Europarlamentarul Monica Macovei, presedinte al Delegatiei UE-Republica Moldova, si-a exprimat dezamagirea cu privire la rezultatul referendumului care, in opinia sa, urma sa conduca la schimbarile constitutionale ce puteau scoate Republica Moldova din impasul politic in care se afla.

„Factorii de decizie de la Chisinau trebuie sa faca o analiza aprofundata a cauzelor care au dus la prezenta redusa la vot. Responsabilitatea de a informa oamenii despre ceea ce inseamna aceste schimbari constitutionale si a-i convinge sa se implice in procesul de vot apartine actorilor politici”, spune intr-o declaratie de presa Monica Macovei.

Potrivit parlamentarului european „acesta este un semnal pentru elita politica a tarii care trebuie sa gaseasca impreuna o solutie”. Pe de alta parte, spune ferm seful delegatiei Parlamentului European pentru relatiile Uniunii cu Republica Moldova, „in nici un caz rezultatul nu ar putea fi interpretat ca o victorie a Partidului Comunist”.

Unul dintre cei mai avizati politicieni europeni in chestiunile care tin de Republica Moldova, Macovei crede ca rezultatele obtinute de catre guvernul democrat de la Chisinau in primul an au fost printre cele mai bune dintre toate statele din Parteneriatul Estic si sunt apreciate atat de Parlamentul European cat si de catre Comisie.

„Facem progrese semnificative in dialogul cu autoritatile moldovene privind problemele care sunt in interesul cetatenilor Republicii Moldova. Este important sa construim pe baza acestor progrese. Indemn fortele democratice din Moldova la unitate. Este nevoie sa actioneze impreuna astfel incat oamenii sa poata judeca rezultatele reformelor din aceasta tara. Vreau sa incurajez autoritatile moldovene sa comunice mai mult cu oamenii despre deciziile pe care le iau.”

Monica Macovei pregateste o vizita la Chisinau in luna octombrie, la care vor participa si alti membri ai Parlamentului European.
Previous Next

XS
SM
MD
LG