Linkuri accesibilitate

Guvernul român speră că alegerile anticipate din Moldova vor fi câștigate de forțe democratice și proeuropene


România şi-a exprimat speranţa că o „forţă prodemocratică şi proeuropeană” va câştiga viitoarele alegeri anticipate din Moldova pentru a putea beneficia de fondurile promise de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Potrivit Agerpres, ministrul român de externe Teodor Baconschi a spus că România aşteaptă că această forţă să fie suficient de puternică „pentru a obţine cele 61 de voturi care, potrivit actualei Constituţii, sunt necesare pentru alegerea în parlament a şefului statului”.

Ministrul român a mai spus că, indiferent de rezultatul referendumului constituţional de duminică, este important ca cele două miliarde de euro oferite Moldovei de Uniunea Europeană şi FMI să fie gestionate de „forţele politice cele mai responsabile”.

România contribuie cu cel puţin 100 de milioane de euro la ajutoarele occidentale promise Moldovei. Preşedintele român Traian Băsescu a spus săptămâna trecută că sprijinul oferit de România Alianţei pentru Integrarea Europeană de la Chişinău este „natural şi transparent”.
XS
SM
MD
LG