Linkuri accesibilitate

A plăti sau a nu plăti o amendă de circulație.


Jurnal de corespondent cu Dan Alexe, amendat usturător de poliție la Bruxelles:

Intors din vacanta la Bruxelles, am descoperit ca am fost condamnat in absenta de catre tribunalul de politie pentru neplata unei amenzi de circulatie. Din 20 de auro cit era, amenda, trecuta prin tribunal in absenta mea, a ajuns acum la 250 de euro. Pentru milioane de oameni, prin alte parti ale planetei, asta ar fi salariul pe o luna. Munca pe o luna pentru ca am lasat masina citeva minute unde nu trebuia!... Daca as fi stiut ca ajungeam la tribunal, poate ca recurgeam la serviciile unuia din acei avocati isteti care in Belgia, Franta sau Germania s-au specializat in anularea amenzilor de circulatie ale cetatenilor.

Acesti aparatori ai omului de rind exploateaza toate faliile legale, profita de micile greseli ale politistilor, introduc recursuri, creeaza precedente. Unul, de pilda, a reusit sa-si scape clientul de plata unei amenzi pentru care administratia trimisese nenumarate scrisori recomandate, avocatul invocind - cu succes - tortura morala si hartuiala la care a fost supus clientul sau.

Tortura mea morala, stiind ca va trebui sa platesc 250 de euro, este atroce, si tocmai ma intrebam daca nu ar trebui sa ma adresez vreunuia din avocatii astia vedeta, dintre care unii lucreaza gratis, numai din bucuria de a mai da o lovitura sistemului. Iata insa ca tocmai ce am aflat ca in Germania, doi asemenea avocati tocmai ce au fost condamnati la rindul lor, de catre Curtea Constitutionala, sa plateasca amenzi de cite 1.000 de euro fiecare. De ce? Respectivii avocati introdusesera, cum aveau obiceiul, nenumarate contestatii pentru ca clientii lor sa nu plateasca amenzi de circulatie. Curtea suprema germana i-a condamnat pentru ca „au impiedicat functionarea justitiei introducind plingeri absurde”.

Ce dezamagire!... Azi am sa merg la posta sa-mi platesc amenda, stiind ca traiesc intr-o lume nedreapta, in care justitia s-a intors impotriva justitiei...
XS
SM
MD
LG