Linkuri accesibilitate

Pavel Postică (Promo Lex): „Agitație electorală în apropierea secțiilor de votate, pregătirea ineficientă a membrilor comisiilor electorale și pana paginii electronice CEC”.

Pavel Postică
Pavel Postică: „Am constatat anumite ineficienţe, în baza la care noi putem să spunem că s-au formulat trei tendinţe principale, care ne îngrijorează pe noi, deci efortul pentru monitorizare. Este vorba despre plasarea afişajelor electorale la o distanţă mai mică de o sută de metri de secţiile de votare. Este vorba despre petrecerea agitaţiei electorale în apropierea secţiilor de votare, sau chiar în incinta acestora. Şi evident, pregătirea insuficientă a membrilor organelor electorale. Deci, este vorba de instruirea acestora. O altă problemă depistată, deja probabil este cunoscută de toţi, este vorba despre pagina electronică a Comisiei Electorale Centrale, care nu funcţionează. Nu a funcţionat, mai bine zis. Acum funcţionează, dar, probabil, sunt anumite ineficienţe şi datele prezentate de către ei sunt puţin eronate. Din această cauză, Comisia Electorală Centrală, prin secretarul acesteia, a solicitat mass media să furnizeze doar acele informaţii, care sunt prezentate direct de către Comisia Electorală Centrală.”

Europa Liberă: „Domnul Postică, dar cum vi se par, în acest context, acuzaţiile Partidului Comuniştilor, care spun că s-ar pregăti, prin această modalitate, potrivit lor, fraudarea masivă a referendumului? Vi se pare plauzibilă?

Pavel Postică: „Nu, nu cred că este plauzibilă. Din simplul considerent că astea sunt doar informaţii, care sunt prezentate opiniei publice, şi nu sunt informaţiile oficiale, care sunt furnizate în final, de către fiecare organ electoral în teritoriu. Fiecare organ electoral, fiecare birou electoral al secţiei de votare prezintă procesele verbale de totalizare în adresa c.e.r.-urilor, care, la rândul lor, prezintă această informaţie în adresa Comisiei Electorale Centrale. Toate acestea vin pe formulare de hârtie, subsemnate de către toţi membrii, toate persoanele, care sunt şi fac parte din organele electorale. Din acest considerent, varianta aceasta, care se utilizează acum în scop de testare, pur şi simplu pentru informarea alegătorilor şi a opiniei publice, este doar o informaţie.”
XS
SM
MD
LG