Linkuri accesibilitate

Dosare penale deschise împotriva Victoriabank, hotelului Codru, magazinului Gemenii și combinatelor Franzeluța și Carmez


Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a anunţat că au fost deschise dosare penale în cazurile băncii comerciale Victoriabank, hotelului Codru, magazinului Gemenii şi combinatelor de pâine şi mezeluri Franzeluţa şi Carmez. Declaraţia a fost făcută după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, în care s-a discutat despre combaterea corupţiei şi a crimei organizate şi au fost prezentate rapoarte ale Procuraturii Generale, Centrului Anticorupţie şi Ministerul de Interne.
Mai mulţi oameni de afaceri moldoveni au declarat anterior că ar fi fost victimele unor dosare penale fabricate la comanda omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Printre ei se numără foşti directori de la societăţile pe acţiuni Franzeluţa, Carmez şi reprezentanţi ai unor companii care deţineau acţiuni la banca comercială Victoriabank.
Potrivit portalului de ştiri Unimedia, acum două săptămâni a cerut MAI, CCCEC, Procuraturii Generale şi SIS-ului explicaţii la acuzaţiile aduse de oamenii de afaceri.
XS
SM
MD
LG