Linkuri accesibilitate

La Tiraspol au avut loc ceremonii de aniversare a proclamării unilaterale a independenței regiunii separatiste transnistrene


Astazi se implinesc 20 de ani de la constituirea autoproclamatei republici nistrene şi momentul a fost marcat la Tiraspol de o paradă militară. Potrivit agenţiei locale Novîi Reghion, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chisinău Valeri Kuzmin, aflat la Tiraspol, a felicitat cu o zi în urmă autorităţile locale în numele ministrului rus de externe Serghei Lavrov, promitînd ajutor şi susţinere şi pe mai departe populaţiei din regiune.

Potrivit agentiei de presa citate, ambasadorul Rusiei la Chişinău a mai spus că rezolvarea chestiunii transnistrene poate avea loc numai prin dialogul între cele două părţi egale, administraţia de la Tiraspol si Republica Moldova. In replică, vicepremierul Victor Osipov, care răspunde de problemele transnistrene a declarat într-un interviu cu Europa Liberă că, la masa de negocieri reprezentanţii autorităţilor separatiste au dreptul să îşi exprime poziţiile ca şi reprezentantii Chişinăului, ceea ce înseamnă că sunt părţi egale în acest dialog. Victor Osipov a mai spus că reluarea negocierilor este impiedicată de cei de la Tiraspol şi nu de Chişinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG