Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a felicitat autoritățile de la Tiraspol cu prilejul aniversării a 20 de ani de la proclamarea unilaterală a independenței regiunii separatiste transnistrene


Aflat miercuri la Tiraspol, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, a felicitat în mod oficial Transnistria cu ocazia aniversãrii a 20 de la proclamarea unilaterală a independenţei, relatează agenţia de ştiri Novîi Reghion. Kuzmin a dat asigurări că „transnistrenii pot conta pe faptul că Rusia, în calitate de mediator, se va ţine de principiile de reglementare, elaborate de comunitatea internaţionalã în anul 1992 şi va aduce o contribuţie eficientã în asigurarea pãcii pe Nistru”. Valeri Kuzmin a declarat că Rusia va acorda în continuare ajutor umanitar Transnistriei, menţionând că în regiune locuiesc peste 150 de mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

Guvernul de la Chişinău a dat tot ieri publicităţii o declaraţie în care îşi exprimă dezaprobarea față de manifestaţiile ce vor fi organizate astăzi la Tiraspol.
XS
SM
MD
LG