Linkuri accesibilitate

2.09 - București: Interviul săptămînii


Adrian Vasilescu
Adrian Vasilescu

Cu Adrian Vasilescu, consilier principal al premierului Isărescu despre candidatura acestuia la funcția prezidențială.


2 septembrie 2000

Interviul săptămânii.

Realizator: Petru Ionescu.
Invitat : Adrian Vasilescu, consilier principal al premierului Mugur Isărescu.

„În momentul de faţă, candidatura premierului Mugur Isărescu la preşedinţia ţării nu a depăşit pragul unei intenţii” – declară, între altele, consilierul premierului. Dar d-ul Vasilescu nu crede că există vreun impediment de ordin intern sau extern care să împiedice această candidatură (în contextul în care în guvernul Isărescu se află deja un candidat la preşedinţie iar România este în pline negocieri cu Fondul Monetar Internaţional).

„Primul ministru este foarte preocupat ca tensiunile politice să nu intre în guvern” mai declară Adrian Vasilescu. „... este normal să candideze cei mai buni, indiferent dacă sunt prim ministru sau ministru de externe”.

Consilierul premierului confirmă că Isărescu va face o campanie „atipică” – nu numai prin faptul că vrea să candideze ca independent. „Primul ministru nu va fi o prezenţă activă în faţa mulţimilor, nu va vorbi la microfoane, nu va ţine discursuri, ci îşi va vedea de treabă în guvern, lăsând electoratul să-l aprecieze pentru modul cum îşi face treaba la guvern”.
XS
SM
MD
LG