Linkuri accesibilitate

Când sufletul îţi plânge de Ziua Limbii Române (Timpul)


E bine sau nu să râzi când sufletul îţi plânge de Ziua Limbii Române? Când vezi cum este tratată aceasta chiar de sărbătoarea ei? Scrie Petru Bogatu în Timpul. Sunt o sumedenie de motive ca să ne distrăm pe cinste de sărbători. Mai ales în orele pe care le petrecem în faţa televizorului de unde deputaţii şi liderii de partide ne felicită „cu Ziua Independenţei” , asigurându-ne, în treacăt, că „petrecerea referendumului” (corect: „desfăşurarea referendumului”) e în afara oricărui pericol, incheie Petru Bogatu.

Moldova - teatru al absurdului, titreaza portalul AVA.MD. Din păcate, trebuie să remarcăm că este absurd ceea ce se intampla acum cu politica externă şi internă din Moldova. După baia din vara lui 2009, in care s-a incercat alegerea presedintelui in Parlament, partidele din Alianţa penttru Integrare Europeana: PL, PLDM, AMN şi PDM, ...şi recent-devenitul partid de opoziţie al comuniştilor - au început o luptă acerbă între ele pentru a atrage de partea lor cat mai mult electorat.

Bă, tu încă n-ai murit? Îl întreaba Constantin Tănase de la cotidianul Timpul pe... Gheorghe Sima, fost Ministru al Educaţiei. Individul acesta se prezintă drept preşedinte al Partidului Muncii. Lumea aude de acest „partid” doar în campaniile electorale care ia, de regulă, câteva zeci de voturi, în schimb foloseşte timpii de antenă gratis, de parcă chiar ar fi lider de partid, observă editorialistul. Ce ar pierde sistemul pluripartidist din Moldova dacă, de exemplu, ne va scuti de prezenţa pe ecrane a unor „lideri de partid” de mărimea şi importanţa lui Sima? Este intrebarea lui Constantin Tanase.
XS
SM
MD
LG