Linkuri accesibilitate

Alexandru Tănase își exprimă la Europa Liberă convingrea că o o reformă a justiției este posibilă prin împrospătarea judecătorilor


Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase spune că reforma în justiţie poate fi dusă la îndeplinire numai de un guvern cu mandat deplin pentru o perioadă de 4 ani. Premierul Vlad Filat, şeful de partid al ministrului Tănase este citat cu declaraţia făcută la o întâlnire electorală la Rezina că „lipsa unei reforme suficiente în justiţie este cea mai mare nerealizare” a guvernului actual.
Într-un interviu cu Europa Liberă, Alexandru Tănase a spus că rezultatele reformei se vor vedea atunci când vor fi înlocuiţi până la 60 % din cei aproximativ 500 de judecători actuali. „După alegeri, dacă va exista un angajament şi o înţelegere că reforma este necesară în felul în care o văd eu, desigur că de aici o voi porni”, a spus ministrul Justiţiei. În opinia ministrului, roadele reformei se vor vedea atunci când „judecătorii nu vor lua mită şi vor pronunţa hotărâri legale”.
XS
SM
MD
LG