Linkuri accesibilitate

Interdicție de circulație în Rusia pentru șase companii moldovene de transport (Timpul)Jurnal.md îl citează pe analistul politic Petru Bogatu cu declaraţia făcută postului nostru de radio în emisiunea de ieri Punct şi de la capăt, în care Vasile Botnaru a discutat cu invitaţii săi posibilii favoriţi ai Rusiei din viitoarele prezidenţiale. „Ruşii s-au jucat cu Filat, dar mizează pe Lupu”, a declarat Petru Bogatu, care mai crede că Vlad Filat a încercat să intre în graţiile Moscovei, în încercarea de a-şi extinde bazinul electoral, dar Rusia a cochetat cu el numai pentru că a vrut să-l convingă să nu se înscrie în cursa pentru prezidențiale şi asta pentru ca astfel să-i netezească drumul spre fotoliul de preşedinte lui Marian Lupu, este concluzia analistului.

Timpul.md scrie astăzi că Rusia a interzis la sfîrşitul săptămînii trecute accesul pe teritoriul sau a 6 companii de transport din Moldova. Vehicolelele acestor companii circulau cu autorizatii false si nu corespundeau normelor ecologice, se mai precizează în ştirea plasată pe timpul.md, iar asociatiile transportatorilor se tem ca, din aceasta cauza, toate companiile moldovenesti si-ar putea pierde dreptul de a mai circula in Rusia.

Pe site-ul Hotnews.md găsiţi astăzi „un caz zguduitor despre nesimţirea justiţiei moldoveneşti” - aşa califică un blogger citat de jurnaliştii de la această instituţie cazul unui bebeluş strivit de o maşină, şoferul căreia a fost condamnat de judecătorii moldoveni la... patru ani de arest la domiciliu. Sistemul judecătoresc nu este mort, este mişel şi trădător… este concluzia bloggerului inserată de Hotnews.md.

Unimedia.md se amuză pe seama preşedintelui formaţiunii politice „Patrioţii Moldovei”, Garbuz Mihai, care nu ştie exact ce articol din Constituţie vrea Alianţa să modifice prin referendum, şi nici ce partide au intrat în Parlament în urma ultimelor alegeri. Inexactităţile comise de acest politician sînt incluse într-un apel către alegători în care Garbuz îi îndeamnă să participe referendum şi să voteze împotriva modificării art. 75 din Constituţie, în loc de 78 cum ar fi fost corect.

Pe aceeași temă

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG