Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton: Compact a fost semnat datorită transparenței guvernării de la Chișinău


Secretarul de stat Hillary Clinton

Cotidianul conservator Washington Times a criticat modul în care administrația Obama acordă ajutoare internaționale .


Ziarul american, Washington Times a criticat decizia Statelor Unite de a semna cu Moldova programul Compact în ianuarie anul acesta, prin care Moldova va primi un împrumut nerambursabil eşalonat pe 5 ani în valoare de 262 milioane de dolari.

Într-un articol investigativ despre ajutoarele americane acordate în cadrul proiectului Millenium Challenge Corporation, ziarul scrie că ambasada Statelor Unite la Chişinău a primit relatări despre preluări „neoficiale” ale unor afaceri profitabile de către persoane apropiate de cercurile politice. Dar aceste date ale Departamentului de Stat citate în articol se referă la situaţia anului 2009 sau anilor precedenţi.

Joi, Statele Unite şi-au reafirmat sprijinul pentru Moldova. Într-un mesaj de felicitare cu ocazia zilei independenţei Moldovei, secretarul de Stat Hillary Clinton spune că semnarea programului Compact în ianuarie este „o dovadă a progreselor înregistrate de Moldova în avansarea guvernării transparente, a drepturilor omului şi a reformelor economice”.

În mesajul adresat de Clinton în numele preşedintelui Barack Obama se mai spune că Statele Unite sprijină „independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Moldovei” şi doresc să o ajute „să înainteze pe calea către integrarea europeană”.
XS
SM
MD
LG