Linkuri accesibilitate

„Moldova trebuie să iasă, la un moment dat, din tranziţia asta care durează de 20 de ani” (Timpul)


Un interviu cu Véronique North-Minca, prim-secretar al Ambasadei Franței.


Timpul publică astăzi un interviu cu Véronique North-Minca, care e pe ultimii zeci de metri în exercitarea funcţiei de prim-secretar al Ambasadei Franţei la Chişinău şi care ieri, în ajun de Ziua Independenţei, a primit din mîinile preşedintelui interimar Mihai Ghimpu „Ordinul de Onoare”. „Pur şi simplu, Moldova trebuie să iasă, la un moment dat, din tranziţia asta care durează de 20 de ani”, a mărturisit ziarului diplomatul, „pentru aceasta e nevoie ca anumite forţe politice să conlucreze într-un mod eficient”, își mai dă ea cu părerea.

Ziarul mai înserează impresiile maiorului Adrian Iepure şi căpitanului Ion Cozma, reîntorşi recent dintr-o misiune de pacificare din Sudan la care Republica Moldova a participat sub mandat internaţional şi rezultatele sondajului dat ieri publicităţii, din care publicaţia trage concluzia că alianţa pentru Integrare europeană rămîne în Parlament după noile alegeri, dacă popularitatea partidelor constituante va rămîne cam aceiaşi pînă la scrutinul din noiembrie.

Smirnov nu vrea să fie deschise secţii de votare în Corjova, scrie astăzi Jurnal de Chisinau cu referire la solicitarea făcută în acest sens de Delegaţia transnistreană în Comisia Unificată de Control.

Nicolae Negru îşi dedică editorialul ideii unioniste - deşi obiectivul unionist a lipsit din programele politice ale partidelor din R. Moldova, cu câteva excepţii, mesajul antiunionist a fost mereu prezent în campaniile şi dezbaterile electorale, constată autorul.
XS
SM
MD
LG