Linkuri accesibilitate

De ce Rusia nu ajută Moldova altfel decît cu note de protest (Timpul)


Aneta Grosu constată in Ziarul de Gardă că dupa cum arata datele ultimul sondaj IMAS, cetăţenii Republicii Moldova preferă din toate optiunile, optiunea „nu stiu”. Iar Tatiana Eţco, după ce a consultat un psiholog a descoperit ca după limbajul corpului la intalnirea dintre premierul Filat si preşedintele Romaniei Traian Băsescu, Filat era măcinat de indoieli iar discuţia ii provoaca stress.

Nu se poate sa stea in aceeasi cusca si lupul si mielul, si lupul sa nu fie ofensat de miel. Nicolae Dabija scrie in Literatura si Arta că nu se poate ca Federatia Rusă să ne fi deportat parinţii, sa ne fi rupt tara in două, sa ne fi dar jos crucile de pe biserici, ca apoi sa nu se simta ofensata de noi inca pentru o mie de ani inainte.

Romania va construi peste 600 de case pentru sinistraţii din Nemteni si Cotul Morii. Timpul scrie ca multi moldoveni s-au intrebat de ce nu le-a intins mana in acest moment dificil Rusia? In schimb Rusia ne-a trimis note de protest, ultima – ca lor nu le plac fructele noastre. Autorul indeamna politicienii sa fie atenti cum isi aleg partenerii strategici.

In ziarul Comunistul, Vasile Vieru, preşedintele asociatiei istoricilor „Meleag Natal” incearcă să demonstreze că limba moldovenească este maica limbii române. El scrie ca Grigore Vieru, Matcovschi, Dabija si altii vorbesc „in dulcele grai moldovenesc”. Altfel – si-ar pierde armonia.

Pe aceeași temă

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG