Linkuri accesibilitate

Reacții la acuzațiile privind presiunile asupra IMAS


Doru Petruți (IMAS)
Doru Petruți (IMAS)

Niciunul din partidele parlamentare nu se simte vizat. O simplă acţiune de Public Relations?


Liderul AMN, Serafim Urechean a respins cu tărie probabilitatea ca partidul său să aibă vreun amestec la presiunile despre care vorbeşte directorul IMAS, fără a-i exclude însă din rîndul suspecţilor pe partenerii săi de coaliţie.

Serafim Urechean: „Eu nu exclud că din Alianţă cineva ar putea face aşa ceva – e real posibil, pentru că mulţi au început să măsoare căpăstrul pentru un mînz care este în iapă. Apreciez curajul domniei sale, îl apreciez şi susţin, dar vreau să vă asigur că din partea AMN nimeni nu a încercat vreodată să influenţeze aceste sondaje. Îl îndemn pe dl Petruţi să-i dea publicităţii pe cei care l-au influenţat sau ameninţat.”

N-ar avea motive să se simtă vizaţi nici liberalii, aşa cum ne-a declarat Ion Hadîrcă, unul dintre vice-preşedinţii PL.

Ion Hadîrcă: „Noi ne cunoaştem electoratul. Noi avem o imagine foarte clară în faţa lui - în ceea ce priveşte statutul de încredere, credem că, dimpotrivă, suntem cotaţi cu o marjă chiar mai înaltă de credibilitate, anume pentru siguranţa şi stabilitatea mesajului, faptul că nu ne-am antrenat în jocurile acestea – răsturnări de situaţie, am avut o atitudine echilibrată chiar în perioada aceasta care coincide cu perioada în care s-a realizat acest sondaj. Aşa că nu avem de ce ne alerta.”

Unul dintre liderii democraţilor, Dumitru Diacov suspectează în gestul IMAS-ului o acţiune de PR, fie în propriul folos, fie în favoarea unui partid anume, pe care politicianul n-o întrezăreşte deocamdată.

Dumitru Diacov: „Să nu fie o istorie de PR – nu mi-aş dori asta, dar pînă la urmă o aşa situaţie nu va rămîne nedevelopată. PD-ul nu are nimic cu asta şi era bine ca dl. Petruţi să spună franc cine a încercat să-l influenţeze. Altminteri, eu sunt tentat să mă gîndesc altfel la toate acestea – PR din partea companiei sau o înţelegere dintre companie şi altcineva.”

Pentru vicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase, existenţa, fie şi ipotetică, a unor presiuni asupra realizatorilor de sondaje ar fi un gest ce nu poate decît să fie dezaprobat. Iată însă cum explică liberal-democratul Tănase de ce politicile guvernului Filat sunt percepute în general negativ de către populaţie: „Proiectele şi reformele sunt la etapa cînd abia se implementeayă şi vor fi simţite peste un timp mai îndelungat. Aceste reforme sunt mai degrabă structurale şi nu pot fi percepute imediat şi în profunzime de opinia publică.”

Iată însă şi reacţia unuia dintre fruntaşii opoziţiei parlamentare comuniste, deputatul Vadim Mişin: „Noi aproape niciodată nu ştim din timp despre realizarea unui sondaj sau altul, dar ceea ce ştim noi este că mai toate reduc artificial rating-ul partidului nostru pentru că toţi se tem de popularitatea noastră foarte înaltă. Noi stăm mai bine în sondaje acum decît în iulie, iar pentru mulţi asta a egal cu moartea”.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG