Linkuri accesibilitate

Moldova comemorează Ziua victimelor stalinismului și nazismului (Timpul)


Trebuie găsită o soluție pentru a împiedica implicarea Bisericii în politică.


Valentina Baciu de la Timpul ne aminteşte că astăzi este ziua în care exact cu 61 de ani în urmă era semnat pactul Ribbentrop-Moldotov, document ce diviza Europa în două şi separa Basarabia de România. Autoarea afirmă că în acest an pentru prima dată Moldova se va alinia statelor europene care comemorează în această zi victimele stalinismului şi nazismului.

Sorina Stefîrţă, de la acelaşi ziar, compară politicienii, mai ales pe cei ce exploatează credinţa în Dumnezeu a moldovenilor, cu nişte vampiri cu nimb. Nu ştiu cum poate fi împiedicată implicarea bisericii în politică, afirmă autoarea, dar trebuie să existe o soluţie, continuă ea, pentru că altminteri vom fi sfîşiaţi cu toţii de aceşti vampiri. Ziarul mai anunţă că manualele de istorie vor fi din nou reeditate şi publică consideraţiunile unui fost ministru de justiţie, actualmente avocat, despre problemele mari din justiţia moldovenească. Ca să confirme parcă lucrurile afirmate de Ion Păduraru în acest articol, Pavel Păduraru scrie despre funcţiile, deloc de neglijat, pe care le ocupă astăzi procurorii care au instrumentat dosarele împotriva lui Urechean şi spusele procurorului general Valeriu Zubco, care infirmă că el i-ar fi avansat pe cei pe care ziarul îi numeşte „călăii” lui Urechean.

Moldova ar putea exporta pe pieţele UE aproape două mii din cele 12 produse anual, după ce a obţinut permisiunea de a relua exportul de miere catre această piaţă, anunţă site-ul Stirea Zilei. Pe aceeaşi pagină mai puteţi găsi numele companiei care a cîştigat licitatia pentru constructia caselor sinistratilor.
XS
SM
MD
LG