Linkuri accesibilitate

18.08 - București: Theodor Stolojan candidat prezidențial al PNL.


Theodor Stolojan
Theodor Stolojan

Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal a decis în cvasi-unanimitate candidatura.


18 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; corespondent: Sabina Fati).

Theodor Stolojan candidat prezidențial al PNL.


La Teatrul Naţional s-a încheiat congresul extraordinar al partidului Naţional-Liberal iar Teodor Stolojan a devenit, oficial, candidatul PNL la preşedinţie. „În ciuda pronosticurilor, nu s-au înregistrat nici demiteri şi nici demisii”. Numai două voturi au fost împotriva candidaturii lui Stolojan.

Încă din deschidere, preşedintele partidului Mircea Ionescu Quintus a declarat că la congres nu vor fi dezbateri, ci se vor lua decizii. Membrii Senatului liberal, care s-au opus candidaturii lui Stolojan nu au stat până la vot dar au fost reprezentaţi , printre vorbitori, de Dan Amedeo Lăzărescu care a criticat discursul lui Stolojan (fost premier indepenedent in guvernarea FDSN).

Un discurs foarte critic la adresa conducerii partidului a ţinut ministrul de finanţe Decebal Traian Remeş care a declarat că la toamnă, la alegeri, partidul o să plătească „bir pe prostia spre care ne împinge Valeriu Stoica”. Remeş a semnat deja lista de susţinere a candidaturii premierului Mugur Isărescu la preşedinţia ţării, dar a anunţat, ca şi seniorii partidului, că nu va părăsi partidul.
XS
SM
MD
LG