Linkuri accesibilitate

Cauza Plahotniuc - Mocanu: acuzatul îl acuză pe Vladimir Plahotniuc că finanțează PLDM și PD


In procesul de la Judecatoria Rascani dintre omul de afaceri Vladimir Plahotniuc si fostul consilier prezidential Sergiu Mocanu, judecatoria a aplicat sechestru pe bunurile domnului Mocanu – un apartement de doua camere la Chisinau si o masina BMW. Sechestrul a fost aplicat pina la 17 septembrie cind va avea loc o a doua infatisare in acest proces. Unul dintre avocatii domnului Plahotniuc este Vitalie Nagacevschi. Sergiu Mocanu este acuzat ca prin declaratiile sale l-ar defaima pe omul de afaceri, care cere despagubiri de 2 milioane de lei.

Sergiu Mocanu a spus ca procesul de astazi a fost anuntat ieri si ca judecatorul care judeca acest caz ar fi „ la comanda lui Plahotniuc”. Mocanu il acuza pe omul de afaceri ca ar finanta partidul liberal democrat si partidul democrat si ca ar controla structurile statului.

Mai multi oameni de afaceri moldoveni l-au insotit la o conferinta de presa pe Sergiu Macanu astazi si ei au declarat ca ar fi fost victimele unor dosare penale fabricate la comanda omului de afaceri Plahotniuc si ca nu au adus cazurile lor in fata justitiei deoarece omul de afaceri ar avea influenta asupra judecatorilor moldoveni. Au fost prezenti la conferinta de presa fosti directori de la societatile pe actiuni Franzeluta si de la Carmez si reprezentanti ai unor companii care detineau actiuni la banca comerciala Victoriabank.
XS
SM
MD
LG