Linkuri accesibilitate

Nevoia revenirii TVR în spațiul media moldav (Dan Dungaciu)


Coexistența poporului PSD cu votanții sătui de metehnele comunismului (Evenimentul zilei)

Consilierul roman al presedintelui Republicii Moldova, Dan Dungaciu a participat astazi la video-intalnirea on-line cu cititorii ziarului Adevarul. Intr-o transcriere bruta a raspunsurilor, si care nu mai figura pe site la ora 17,30, Dungaciu se referea la relatia sociala dintre romani si moldoveni. “Exista riscul ca tara legala sa fie mai aproape de Romania decat tara reala” – a spus consilierul presedintelui Ghimpu, care crede ca Romania nu duce o politica destul de ofensiva in Moldova. Din pacate, imaginea despre tara-mama este cea mijlocita de posturile de televiziune comerciale si ar fi urgenta nevoie ca televiziunea romana sa revina in spatiul media moldovenesc. Nici la nivelul investitiilor Romania nu este bine reprezentata dincolo de Prut. Pe de alta parte, relatia dintre Bucuresti si Chisinau este neclara din pricina tensiunilor politice – se subintelege ca este vorba in primul rand de cele din Romania.

Editia electronica a ziarului Romania libera preia, via Mediafax, o analiza a agentiei americane Stratfor, cu privire la riscul ca Rusia sa se foloseasca de disensiunile din interiorul puterii de la Chisinau pentru a interveni in Moldova. Ar putea-o face cu ajutorul Ucrainei, prin intermediul dosarului transnistrean: fie incercand sa aduca Moldova, cu tot cu Transnistria, in zona sa de influenta, fie contribuind la divizarea tarii, pentru a-si pastra controlul asupra Transnistriei, se mai arata in Romania libera.

Editorialul ziarului Evenimentul zilei este semnat de Calin Hera si discuta incercarea opozitiei de la Bucuresti de a se recoaliza impotriva Partidului Democrat Liberal, aflat la guvernare, si a presedintelui Traian Basescu. O intalnire intre Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal a avut loc ieri chiar in biroul patronului retelei de televiziune Antena, Dan Voiculescu, cu participarea - ingrijoratoare, considera comentatorul – a fostului premier Adrian Nastase si a lui Viorel Hrebenciuc, pesedist din vechea garda. Mijlocirea conservatorului Dan Voiculescu nu e neaparat de bun augur - arata editorialistul, care nu este insa sigur de consecinte. In Romania, arata Hera, coexista fara sa se combine asa-zisul “popor PSD”, format mai ales din nostalgicii comunismului, cu acea categorie de votanti satui “ca de mere acre” de metehnele caracteristice unei tari inapoiate. In randul acestora din urma, ca si in 1996, se asteapta sa erupa o noua forta politica – este deductia acestei analize din Evenimentul zilei.
XS
SM
MD
LG