Linkuri accesibilitate

Haga: Naomi Campbell depune mărturie la CIJ în dosarul lui Charles Taylor


Top modelul Naomi Campbell a aparut ca martor la Haga in fata Curtii Internationale de Justitie, in dosarul legat de fostul lider din Liberia Charles Taylor. Taylor este acuzat de crime de razboi si ca a furnizat arme rebeliilor din Sierra Leone in schimbul unor diamante neprelucrate. Cazul sau a fost adus in fata instantei internationale de Sierra Leone pentru rolul pe care Charles Taylor l-a avut in razboiul civil din aceasta tara dintre 1991 -2001, razboi civil soldat cu 120 de mii de morti.

Procurorii in acest caz cred ca Naomi Campbell a primit in 1997, dupa un dineu de gala in onoarea lui Nelson Mandela, de la Charles Taylor diamante neprelucrate. In marturia ei de astazi, Naomi Campbell a confirmat ca a primit niste pietre neslefuite, dar nu a stiut nici de la cine sunt , nici ca sunt diamante neprelucrate si nici ca a le poseda ar fi fost illegal. Top modelul a spus ca a dat aceste pietre, carora nu le-a dat importanta unui priten care sa le vinda si sa dea banii unor actiuni de caritate.

Charles Taylor sustine ca nu a avut niciodata diamante neprelucrate si ca nu i-ar fi oferit niciodata un astfel de cadou lui Naomi Campbell.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG