Linkuri accesibilitate

Marian Lupu (PD) critic față de raporturile din cadrul AIE


Marian Lupu a criticat din nou situaţia din Alianţa pentru Integrare Europena, în cadrul căreia – în opinia sa – nu s-a discutat „serios si responsabil” despre viitor, despre cum vor acţiona partidele alianţei în campania electorală, despre stabilirea, eventual, a unui candidat unic la preşedinţie.
Într-un interviu acordat Europei Libere, Marian Lupu a vorbit şi despre relaţia de colaborare a Partidului Democrat cu Rusia Unită, partidul premierului Vladimir Putin, afirmând că face parte din strategia democraţilor de a asigura o relaţie normală cu partenerul strategic Rusia, care să apere interesele Republicii Moldova, mai ales cele economice.

Referitor al schimbarea modului de alegere a preşedintelui, Marian Lupu a declarat că în nici un caz nu doreşte o republică prezidenţială.

După alegerile generale anticipate, a mai declarat Marian Lupu în interviul cu Europa Liberă, partidul Democrat „va lăsa uşa larg deschisă negocierilor cu toate forţele democratice” inclusiv cele de stânga.
Liderul democrat a criticat iniţiativa liberal-democraţilor de reducere la jumătate a perioadei de campanie electorală, de la 60 la 30 de zile – iniţiativă care va fi prezentată astăzi într-o conferinţă de presă. Toate partidele trebuie să aibă o şansă să-şi prezinte programele, a susţinut Marian Lupu, şi nici un partid nu ar trebui să încerce să-şi creeze o poziţie privilegiată, făcând uz de „resurse administrative” în campania electorală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG