Linkuri accesibilitate

„Avem salarii mai mari decât anul trecut” (Jurnal de Chișinău)


Este posibil un bloc unit de stînga ? (Ava.md)


Jurnal de Chişinău scrie astăzi că „Avem salarii mai mari decât anul trecut”. Salariul mediu lunar al unui lucrător din economia națională a crescut în primul semestru din acest an cu peste 6 la sută iar lucrătorii din domeniul financiar continuă să fie cei mai bine remuneraţi în Republica Moldova.

Cotidianul Timpul publica fragmente din discuţilie electronice dintre Tkaciuc si ex-deputatul Alexei Tulbure din anul 2007. Tulbure incerca sa-l convinga pe Tkaciuc că e mai bine de a lăsa problema transnistreană şi de a concentra partidul spre integrarea europeană.

Un bloc unic de stanga - este o realitate, scrie portalul de limbă rusă din Moldova Ava.md. Forţele politice care pot castiga sprijinul majorităţii alegatorilor, sunt extrem de fragmentate. O mare parte din voturile celor care au susţinut partide de stânga „au zburat in uitare”. Ava.md scrie că anume aşa s-a întâmplat în alegerile din 5 aprilie 2009.

Cotidianul rus Novaie Izvestia scrie că nu este de mirare faptul că Partidul Comuniştilor vrea sa boicoteze referendumul. Astazi Curtea Constitutională trebuie sa decidă daca fostul preşedinte Voronin are dreptul sa prezideze a treia oară sau nu. Şi daca va putea, cotidianul scrie ca Partidul Comunist ar putea sa-si schimbe opinia si să susţină referendumul. Daca Voronin nu va putea participa la alegeri, criza politica s-ar putea adânci.

Heritage, o publicaţie americană se întreabă dacă pot Statele Unite să aibă incredere în Rusia ca va respecta tratatul START, care presupune micsorarea numarului de arme. În articol este menţionat că Rusia a eşuat să-şi tină promisiunile de a-şi retrage trupele din Georgia şi Moldova. Iată de ce sunt foarte puţine motive pentru care Rusia ar putea fi considerată un partener de incredere în acest tratat.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG