Linkuri accesibilitate

2.08 - București: PD și guvernarea CDR


Traian Băsescu, în 2000, vicepreședinte PD
Traian Băsescu, în 2000, vicepreședinte PD

Traian Băsescu a criticat modul în care s-a făcut descentralizarea, arătând că multe instituţii cum ar fi şcolile, spitalele sau teatrele au trecut în administraţia autorităţilor locale, fără ca acestea să primească un leu în plus pentru finanţarea noului patrimoniu.


2 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Tania Radu).

PD și guvernarea CDR.

Conducerea Partidului democrat, la consiliul de conducere al partidului, s-a delimitat clar de ansamblul guvernării CDR, cu atacuri voalate la adresa actualului şef al guvernului, Mugur Isărescu. Despre PNŢCD şi PNL s-a vorbit la trecut, „au fost partenerii noştri” a declarat Petre Roman. Tot el s-a declarat şocat de turnura pe care au luat-o luptele din interiorul Convenţiei şi a reamintit că fără sprijinul PD, în 1996, actualul guvern nu venea la putere.

Vice-preşedintele democraţilor, Traian Băsescu a criticat – în calitate de primar al capitalei – modul în care s-a făcut descentralizarea, arătând că multe instituţii cum ar fi şcolile, spitalele sau teatrele au trecut în administraţia autorităţilor locale, fără ca acestea să primească un leu în plus pentru finanţarea noului patrimoniu. În opinia lui Băsescu, actualul premier se lasă păcălit de miniştrii care mimează descentralizarea.
Pe 25 august, partidul va anunţat oficial candidatura lui Petre Roman la preşedinţia ţării.
XS
SM
MD
LG