Linkuri accesibilitate

Regresarea către mentalitatea de stânga a hiperreglementării și pomenilor electorale.


Pe pagina electronica a ziarului Evenimentul zilei, o stire vorbeste despre promisiunea europeana de a dubla importurile de vinuri din Republica Moldova. Chiar si asa, aranjamentul obtinut de premierul Vlad Filat la Bruxelles nu va putea compensa blocarea relatiei comerciale cu Rusia, care ameninta ca va sista importurile, se mai spune in acest articol.

Cel mai recent sondaj de opinie din Romania, care plaseaza partidul de guvernamant la doar 13 si ceva la suta, nu este o bucurie nici pentru opozitie – se arata in Adevarul. Daca peste 50% dintre respondenti vor sa plece guvernul democrat-liberal, doar 30% (cumulat) ar fi de acord cu transferarea puterii catre partidele de opozitie. In fata intrebarii standard: daca duminica viitoare ar fi alegeri, cu ce partid ati vota, aproape 61% nu au nominalizat niciun partid.

In acelasi cotidian, omul de afaceri Dinu Patriciu (care este si patronul publicatiei) desfiinteaza practic asocierea guvernului Emil Boc cu Fondul Monetar International. In opinia sa, nu e decat o asociere de birocratii, care secatuiesc si ultimele urme de energie din economia reala. „Hranim birocratia si batem vaca pana moare ca sa ne dea lapte mai mult” – este exact formularea comentatorului. Intr-un tablou sumbru, viitorul apare aici amenintat de starea democratiilor europene, care si-au inglodat si ele cetatenii in datorii ale caror scadente se apropie.

Si analiza semnata de Cristian Campeanu in Romania libera critica guvernul, dar nu pentru ca merge pe mana FMI, ci pentru ca nu da dovada de fermitate. Greseala Partidului Democrat Liberal se numeste „pesedizare voluntara”. In loc sa se manifeste ca o forta politica de dreapta, care are incredere in oameni, in initiativa privata, PDL regreseaza catre o mentalitate de stanga, a hiperreglementarii si a pomenilor electorale. Potrivit lui Campeanu, actuala putere ar fi trebuit sa mearga pe drumul aspru indicat de fostul ministru de justitie Monica Macovei. Deocamdata, ezita in fata reformelor si isi cocoloseste clientela, se mai arata in Romania libera.

Si europarlamentarul PDL Cristian Preda face un apel la trezire politica, prin masuri ferme si coerente. Afirmatiile sale de pe blogul personal sunt citate in Romania libera.
XS
SM
MD
LG