Linkuri accesibilitate

Pentagonul califică publicarea documentelor militare în WikiLeaks drept un act criminal


Pentagonul a anuntat ca ii va lua saptamini sa analizeze impactul pe care il va avea asupra operatiunilor militare din Afganistan, publicarea de catre site-ul WikiLeaks a peste 90 de mii de documente secrete militare. Purtatorul de cuvint al Pentagonului a spus ca se analizeaza daca in documentele publicate se prezinta sursele si metodele folosite de armata americana ce ar putea pune in pericol viata militarilor americani si a celor din tarile ce participa la operatiunile militare din Afganistan.

Purtatorul de cuvint al Pentagonului a calificat publicarea acestor documente secrete drept „un act criminal”. Casa Alba a anuntat ca documentele publicate citeaza nume, operatiuni, logistica si surse folosite de armata americana.

Documentele, publicate ieri de 3 importante publicatii internationale din Statele Unite si Europa arata ca situatia din Afganistan este mult mai grava decit lasa sa se inteleaga autoritatile si numarul civililor morti ca urmare a actiunilor militare ale fortelor coalitiei este mai mare. Documentele arata si ca serviciile de informatii pakistaneze ar face un joc dublu, colaborind , in realitate cu liderii taliban.
XS
SM
MD
LG