Linkuri accesibilitate

„Alegerile vor avea loc pe 14 noiembrie” (Panorama)


„Restituirea cetățeniei: un act de dreptate” (România liberă)

Principalul titlul din ziarul Panorama de astazi este „Alegerile vor avea loc pe 14 noiembrie, iar Mihai Ghimpu nu se grabeste sa dizolve Parlamentul.” Tot din Panorama aflaţi de ce s-a vrut aruncarea in aer a Procuraturii Generale si cu ce s-a terminat tentativa de atentat terorist.

Portalul Russia Profile.org scrie ca Rusia a incetat sa ofere ajutoare umanitare Transnistriei pentru ca isi schimba politica vis-a-vis de rezolvarea conflictelor, sau poate pentru ca nu-i mai place de actualul lider transnistrean, Igor Smirnov.

Trei publicaţii occidentale au criticat, saptamâna trecuta, România pentru ca ar introduce „pe usa din dos" in Uniunea Europeana un milion de cetaţeni moldoveni, prin acordarea cetateniei romane. Nicolae Prelipceanu observa in Romania Libera ca supararea occidentala vine la foarte scurt timp dupa aceea a Moscovei, cauzata de declararea zilei de 28 iunie ca zi a ocupaţiei sovietice. Nu este oare restituirea cetateniei un act de dreptate, cel puţin echivalent cu restitutio in integrum a proprietaţilor? - se intreaba autorul.

Denis Cenusa scrie pe blogul lui despre “criza vinurilor”, care continua sa miroasa puternic (inclusiv a politica), atat timp cat enormele loturi de vinuri moldovenesti se altereaza stationand langa frontierele ruse, iar partea moldoveana nu a primit inca certificate oficiale privind calitatea “proasta” a productiei vinicole.
XS
SM
MD
LG