Linkuri accesibilitate

14.07 - București: Liberalii și alianța cu ApR


Filialele [PNL], în proporţie de peste 90 % ştiu un singur lucru şi anume că nu mai vor să meargă împreună cu ţărăniştii, fapt care se răsfrînge într-o anumită măsură şi asupra lui Emil Constantinescu.


14 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Calin Cristea; corespondent: Andreea Pora).

Liberalii și alianța cu ApR.

Tot astazi are loc o noua reuniune a biroului permanent central al PNL, înaintea reuniunii consiliului naţional programat pentru sîmbătă. O nervozitate greu mascată de liderii liberali care, prin cele cîteva declaraţii făcute înainte de începerea acestei reuniuni au lăsat să se înţeleagă că au evaluări extrem de contradictorii ale rezultatelor întilnirii de ieri seară cu echipele domnilor Meleşcanu şi Secăreş. Avem legatura cu Andreea Pora. (...) cam cu ce gînduri se aşează la masa negocierilor liderii liberali?

Practic, astazi, la Biroul permanent central, în urma răspunsului negativ al ApR-ului, care nu s-a arătat dispus să renunţe la candidatura lui Teodor Meleşcanu, liberalii se află în faţa unei situaţii destul de dificile, avînd de hotărît ce recomandare să facă Consiliului naţional de sîmbătă. In primul rînd Biroul permanent va trebui să stabilească în această seară, aşa cum susţin diverşi vicepreşedinţi ai PNL, propunerile de candidaţi la preşedinţie, care, evident sunt în strictă legatură cu formula în care se va merge la alegerile parlamentare.

Se contuează cel puţin doua curente de opinii: Valeriu Stoica, si grupul său, aproximativ 8-9 persoane continuă să susţină alianţa cu ApR chiar dacă aceasta înseamnă să se meargă pe mîna lui Meleşcanu la alegerile prezidenţiale. (...) A doua grupare insistă pentru participarea pe cont propriu în alegeri şi pentru susţinerea, fie a unui candidat din interiorul partidului, fie a lui Emil Constantinescu. Acest grup urmăreşte să obțină un timp de respiro, intenţionînd să preseze în biroul permanent pentrz participarea pe liste separate, iar problema candidatului la preşedinţie să fie amînată cu 2-3 săptămîni după Consiliul naţional, în ideea că în acest interval, apele în partid se vor mai linişti şi va mai fi timp pentru negocieri. (...)

Filialele [PNL], în proporţie de peste 90 % ştiu un singur lucru şi anume că nu mai vor să meargă împreună cu ţărăniştii, fapt care se răsfrînge într-o anumită măsură şi asupra lui Emil Constantinescu. Este clar totuşi că membrii Biroului permanent vor căuta ca decizia să fie lăsată pe seama preşedinţilor de filiale şi hotărîrea finală să fie votată la Consiliul naţional, indiferent care va fi aceasta hotarîre...
XS
SM
MD
LG