Linkuri accesibilitate

Cooperare guvernamentală moldo-israeliană în cazul unei nave libiene sub pavilion moldovenesc ce urma să întreprindă o acțiune de protest împotriva blocării Fîșiei Gaza


Israelul crede ca graţie cooperării cu guvernele Moldovei şi Greciei a reuşit să deturneze o navă libiană care voia să spargă blocada israeliană asupra Fâşiei Gaza.
Nava „Almathea” urma să plece vineri din Grecia spre Fâşia Gaza, sub pavilion moldovean, într-o acţiune pro-palestiniană condusă de unul din fiii liderului libian Moammar Gadaffi. Potrivit AFP, oficialitățile israeliene spun că la cererea lor, guvernul de la Chişinău a luat contact cu căpitanul moldovean al navei, care a fost de acord s-o îndrepte spre un port egiptean.
Ziarul „Jerusalem Post” scrie că subiectul a fost discutat în ultimele zile în mai multe convorbiri telefonice între ministrul de externe israelian Avigdor Lieberman şi omologii săi de la Chişinău şi Atena.
La 31 mai, mai multe nave venite din Turcia au încercat să spargă blocada israeliană asupra Fâşiei Gaza. În ciocnirile cu soldaţii israelieni au murit 9 activişti pro-palestinieni.
XS
SM
MD
LG