Linkuri accesibilitate

Prioritățile ambasadorului Reniță (România Liberă)


Interviuri cu supraviețuitorii deportărilor din 1949 (Ziarul de Gardă)


În Ziarul de Gardă de astăzi găsiţi interviuri cu supravieţuitorii deportărilor. Ei spun ca au fost chinuiţi pana la moarte, iar unii cred că aşa cum au fost pedepsiţi fasciştii, aşa trebuie pedepsiţi şi comuniştii pentru aceste deportări. Mai multe mărturii şi păreri ale deportaţilor găsiţi în Ziarul de Gardă.

Tot în Ziarul de Gardă aflaţi povestea unei mame care a murit după ce a născut. Ziarul şi-a propus să afle „De ce a murit Maria?” Explicaţia medicilor este simplă: aceste cazuri se intampla rar, dar se intamplă.

Majoritatea publicaţiilor scriu că au fost deja evacuate peste 2000 de personae din cauza inundaţiilor provocate de creşterea nivelului râului Prut.

Portalul Ava.MD scrie că un compromis intre Alianţa pentru Integrare Europeană şi Partidul Comuniştilor este foarte important, referitor la modificarea articolului 78 din Constituţie. Problema este dacă Alianţa ar fi gata să anunţe data alegerilor anticipate simultan, odată cu modificarea articolului 78 în Parlament.

Poduri peste Prut, interconectarea gazoductelor şi vize pentru cetăţenii moldoveni sunt doar câteva din priorităţile noului ambasador. extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă. Puteţi citi interviul în revista România Liberă.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG