Linkuri accesibilitate

Ce a căutat Igor Smirnov la Kiev? (Komsomolskaia Pravda)


Tratarea responsabilă a istoriei (Panorama).


Panorama scrie astăzi despre cât de reponsabil tratează politicienii moldoveni istoria şi cât de responsabili ar trebui să fie. Ziarul mai publica detalii despre proiectul interzicerii folosirii termenului comunist şi simbolurilor comuniste.

De ce Igor Smirnov a plecat în secret la Kiev? se întreabă Komsomolskaia Pravda de la Chişinău. Săptămâna trecuta liderul transnistrean ar fi mers într-o vizita neoficială în Ucraina. Ce a determinat Ministerul de Externe ucrainean să-l invite la discuţii este şi întrebarea analistului politic ucrainean Vitali Kulik, publicată în ziarul Zerkalo Nedeli. Un posibil răspuns, scrie analistul, este ca Ucraina vrea sa-i ajute pe cei peste 100 de mii de compatrioţi care locuiesc în regiunea transnistreană.

Ziarul ucrainean Sevodnea scrie că în ultime vreme Ucraina este inundată de maşini cu numere moldoveneşi sau transnistrene. Dar la volanul luxos al celor mai multe din ele stau ucrainieni care incearcă să se eschiveze de la taxele vamale.

Decretul dlui Ghimpu a supărat teribil două categorii de inşi: tovarăşii din clica comunistă a lui Voronin şi Duma de la Moscova, scrie România Liberă. Se ştie cât de greu s-a obţinut recunoaşterea genocidului de la Katyn şi câte frâne au pus dezvăluirilor, oficialităţile ruse chiar după ce aceasta avusese loc. Şi cât a durat până când să apară documentul propus de Beria şi semnat de Stalin prin care se ordona odioasa crimă. Se vede treaba că în vorbe puterea sovietică nu mai există, dar în fapt ea lucrează subteran, pe sub aceea, zice-se democratică, a Rusiei de azi, incheie România Liberă.
XS
SM
MD
LG