Linkuri accesibilitate

Mihail Ghimpu, „не больной и не дурак” (AVA.MD).


În legătură cu recentul decret al lui Mihai Ghimpu, doctorul în istorie Ivan Grec scrie în paginile portalului în limba rusă AVA.MD că Mihai Ghimpu nu este „nici bolnav şi nici prost” (не больной и не дурак). Autorul se declară convins totuşi de eroarea acţiunilor preşedintelui interimar, pentru că decretul ar avea drept scop, scrie politologul, zombificarea tuturor cetăţenilor Moldovei, îmbolnăvirea lor de unionism.

Tot AVA.MD titrează că ordonanţa lui Ghimpu este atent studiată de Rusia, lucru demonstrat de verificările mai aspre a vinului exportat în Rusia. Portalul face analogie cu criza alcoolului georgian, care nici până astăzi nu poate fi cumpărat în Rusia.

Pe pagina de internet a portalului Foxnews, găsiţi un reportaj despre o familie de moldoveni, care au plecat, pe rând în Grecia. În ciuda crizei economice de acolo, unul lucrând la o fabrică de încălţăminte, celălalt culegând lămâi, ei câştigă mai mult decât ar fi câştigat în Moldova în aceeaşi perioadă de timp.

Moldova şi Ucraina au convenit asupra delimitării terenului pe autostrada Odesa-Reni, dat în exploatare Ucrainei dar situat pe teritoriul Moldovei, comunică agenţia „Pro-Ucraina”. Sătenii din Palanca vor avea acces liber la terenurile agricole situate dincolo de drum, care până acum le-a creat probleme.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG