Linkuri accesibilitate

Părinții lui Ilie Cazac invitați să-și viziteze fiul deținut la Tiraspol


Alexandru Vinițchi și Stela Surchicean, părinții lui Ilie Cazac în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău
Alexandru Vinițchi și Stela Surchicean, părinții lui Ilie Cazac în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

Alexandr Vinițchi și Stela Surchicean cer ca organismele internaționale să le garanteze securitatea.


Părinţii lui Ilie Cazac afirmă că au primit o scrisoare de la mgb-ul transnistrean în care ar fi invitaţi la Tiraspol să-şi vadă fiul arestat acum trei luni sub acuzaţia de spionaj în favoarea Moldovei. Părinţii lui Cazac sunt în a 19-a zi a grevei foamei pe care au pornit-o în faţa ambasadei ruse la Chişinău, cerându-i să se implice în eliberarea fiului lor.

Alexandr Viniţchi, tatăl adoptiv al lui Ilie Cazac a declarat Europei Libere că împreună cu soţia sa vor face tot posibilul să ajungă să-şi viziteze fiul, dar are şi suspiciunea că scrisoarea mgb-ului ar putea fi o capcană, pentru a-i ademeni şi aresta.

Alexandr Viniţchi: „A sunat femeia care îngrijeşte la noi în curte pisicile şi udă florile şi a zis că a venit o scrisoare de la mgb, în care se spune că noi putem să venim să vedem copilul, numai cu condiţia să fim sub convoi şi să vorbim cu el numai ceea ce o să permită ei. Un fel de capcană, domnule”.

Stela Surchicean, mama lui Ilie Cazac, este citată de portalul jurnal.md cu declaraţia că va merge la Tiraspol, după ce organismele internaţionale îi vor garanta securitatea.

Stela Surchicean este internată de la începutul săptămânii la Spitalul republican din Chişinău, unde şi-a continuat greva foamei. Alexandr Vinniţchi a rămas să protesteze în faţa ambasadei ruse, dar merge la spitalul salvării din preajmă pentru îngrijiri medicale.
Previous Next

XS
SM
MD
LG