Linkuri accesibilitate

30.06 - București: România la Forumul economic de la Salzburg


Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Premierul Isărescu: „În general este o percepţie pozitivă despre situaţia din România şi cred că România va rupe regula că într-un an electoral nu se face reformă.”


30 iunie 2000

Actualitatea românească
. (Moderator: Radu Calin Cristea; corespondent: Tomas Dincă).

România la Forumul economic de la Salzburg.

Premierul Isărescu a revenit astazi în ţară după ce a luat parte la Forumul Economic din Centrul si Estul Europei. In această dimineată şeful executivului de la Bucuresti a avut trei întilniri cu premierul lituanian Andrus Kubilis, cu preşedintele Austriei Thomas Klestil şi cu premierul bulgar Ivan Kostov. Inainte de părăsi Salzburgul, domnul Isărescu a făcut mai multe declaraţii de presa legate de prezenţa Romaniei la acest forum anual.

Obiectivul Romaniei de a continua reforma chiar într-un an electoral a fost bine primit de comunitatea internationala prezentă la Salzburg, la Forumul economic, a declarat premierul Israescu la sfîrşitul vizitei sale in Austria. (...)

Seful executivului de la Bucuresti a spus ca Dunarea ar putea fi deblocata abia primavara viitoare şi ca situaţia continua sa fie complicată în sudul Dunării. (...)

M. Isărescu: „În general este o percepţie pozitivă despre situaţia din Romania şi cred că este bine percepută ideea, pe care noi am susţinut-o de fiecare dată că în acest an, Romania va rupe regula că într-un an electoral nu se face reformă. Acest lucru este foarte bine perceput. Alegerile au fost libere, corecte, alegerile locale au fost concentrate pe probleme cetăţenilor şi teme care anterior erau aproape tabu şi care bruiau mesajul electoral au cam dispărut şi ştiţi la ce mă refer, iar în plus, nu ne-am oprit din reformă. Uneori mergem mai greu decît am fi dorit, mai tîrîş, dar, acesta este un lucru foarte bun.”

Premierul Isarescu a avut o serie de întîlniri si cu reprezentanţi ai unor importante instituţii financiare , precum Banca Europeana de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Deutsche Bank şi Bank of Austria, în cadrul cărora, potrivit declaraţiilor sale, a putut constata o schimbare a mentalităţii din partea oficialităților acestor bănci, care doresc acum, spre deosebire de anii anteriori să-şi extindă activitatea şi în ţările din Sud Estul Europei. (...)
XS
SM
MD
LG