Linkuri accesibilitate

Moscova: Ministerul de externe califică drept contradictorii informațiile despre arestarea a 10 persoane în SUA bănuite de spionaj în favoarea Rusiei


Ministerul de externe al Rusiei a calificat drept contradictorii informaţiile despre arestarea în Statele Unite a unor persoane bănuite că sunt agenţi ruşi. Un purtător de cuvânt al externelor de la Moscova a spus astăzi că Rusia studiază acuzaţiile, dar a adăugat că declaraţiile de până acum ale americanilor sunt „pline de contradicţii”. Serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR) a declarat că nu va comenta acuzaţiile.
Poliţia federală americană, FBI, a anunţat aseară că a arestat 10 persoane bănuite de a fi lucrat multă vreme ca agenţi secreţi pentru SVR. O parte dintre ei au apărut deja în faţa unui tribunal sub acuzaţia de „activitate de agent ilegal în slujba unei conduceri străine”, un delict care poate fi pedepsit cu până la cinci ani de închisoare.
Dar cel puţin opt dintre cei arestaţi ar putea fi acuzaţi şi de spălare de bani murdari, pentru care pedeapsa cu închisoare poate fi mai aspră: până la 20 de ani.
XS
SM
MD
LG