Linkuri accesibilitate

Presa între Ziua ocupației sovietice și liberalizarea vizelor



Publicaţia Romania liberă titrează declaraţia ex-preşedintelui Vladimir Voronin - „Basarabia nu a aparţinut niciodată României”. Ziarul scrie că acesta este un atac dur la adresa României şi a preşedintelui român Traian Băsescu.

Expertul Denis Cenuşă scrie pentru portalul Azi.md că implimentarea liberalizării vizelor va depinde mai puţin de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi mai mult de instituţiile afacerilor interne, de justiţie şi de combatere a corupţiei. Ar putea apărea probleme pentru că miniştrii sunt, de obicei, scrie Denis Cenuşă, repartizaţi pe criterii politice şi mai puţin profesionale.

Ziua ocupaţiei sovietice a împărţit ţara în „ai noştri şi ai lor” – este titlul din Nezavisimaia Gazeta rusească. Ziarul scrie că acum preşedintele interimar Mihai Ghimpu nu ştie ce să facă, o anulare a decretului l-ar costa scump, mai ales înainte de alegeri.

Partidul Comunist din Transnistria a cerut Rusiei şi Ucrainei să „întrerupă orice legătură” cu autorităţile din Republica Moldova, scrie Agenţia Informaţională Regnum. Argumentul? „Autorităţile moldoveneşti confirmă caracterul lor pro-fascist”, spune textul declaraţiei.
XS
SM
MD
LG