Linkuri accesibilitate

V. Voronin anunță că PCRM a atacat la CC decretul privind Ziua victimelor comunismului


Liderul comunistilor moldoveni Vladimir Voronin a declarat intr-o conferinta de presa ca partidul pe care il conduce a atacat decretul presedintelui interimar Mihai Ghimpu referitor la comemorarea Zilei ocupatiei sovietice si a victimelor comunismului la Curtea Constitutionala si va continua sa lupte pentru ca insemnele comuniste secera si ciocanul sa nu fie interzise. Vladimir Voronin a mai spus ca in opinia sa liderii Aliantei pentru Integrare Europeana ar fi „manipulati din exterior si acest decret a fost sincronizat cu presedintele roman Traian Basescu care, in opinia liderului comunistilor moldoveni, si-ar fi trimis consilieri la guvern si presedintie. ”Se continua ceea ce s-a inceput in 7 aprilie anul trecut. Tentativa de lovitura de stat continua, dar sub alte forme” a declarat Vladimir Voronin.

Liderul comunistilor moldoveni a mai spus si ca Basarabia nu ar fi apartinut niciodata Romaniei si ca, in opinia sa, acesta este adevarul, iar restul ar fi speculatii.

Reamintim ca in strategia de aparare a Romaniei, printre pericolele pentru securitatea Romaniei este trecuta si prezenta trupelor rusesti in regiunea Transnistreana, fara ca acest lucru sa fi fost incuviintat de Moldova. In decretul presedintelui interimar de la Chisinau se cere ultimativ retragerea „neconditionata, transparenta si rapida” a trupelor rusesti de pe teritoriul Republicii Moldova.
XS
SM
MD
LG