Linkuri accesibilitate

25.06.2000 - România are nevoie de o ofertă social-democrată modernă


Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu: ApR poate fi plasat în familia social-democraţiei europene, mai aproape de partidul similar din Germania sau de laburiştii britanici.



25 iunie 2000

Faţă în faţă. O emisiune realizată de Nestor Ratesh.

România are nevoie de o ofertă social-democrată modernă
.

Invitatul emisiunii: Teodor Meleşcan, preşedintele Alianţei pentru România

Alianța pentru România susţine, prin Teodor Meleşcanu, că ar fi a treia putere politică, după alegerile locale cu 10 la sută din mandatele pentru consiliile locale şi 14 la sută, pentru consiliile judeţene. Cu toate acestea, în procente, ApR a obţinut numai puţin peste 7 la sută din voturi, mult mai puţin decât indicau sondajele de opinie.

Meleşcanu explică disparitatea prin noutatea partidului, prin faptul că în marile oraşe nu a avut personalităţi puternice pe liste electorale şi prin faptul că nu a avut un buget suficient pentru campania electorală.

Cât priveşte plasarea partidului la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, Teodor Meleşcanu susţine că ApR este un partid pragmatic care alege „politicile bune”: ApR poate fi plasat în familia social-democraţiei europene, mai aproape de partidul similar din Germania sau de laburiştii britanici, a mai declarat T. Meleşcanu.

PDSR-ul pe de alt parte aparţine, potrivit lui T. Meleşcanu, stângii tradiţionale. De aceea, Meleşcanu crede că România ar avea nevoie de o ofertă social-democrată modernă, pe care fosta guvernare PDSR nu a fost capabilă să o ofere. Dar afirmă că ApR, după alegerile generale din toamnă, ar putea colabora şi cu partidele de centru dreapta, atâta timp cât acceptă o politică economică modernă, cu o componentă socială pronunţată.
XS
SM
MD
LG