Linkuri accesibilitate

23.06 - București: Rezultatul alegerilor locale şi scenariul celui mai mic rău


Gabriel Andreescu: „O guvernare revanşardă” va duce România într-un marasm economic iar PDSR va plăti într-un fel sau altul o astfel de evoluţie...”


23 iunie 2000

Actualitatea românească
. (Moderator: Radu Călin Cristea; Comentariu: Gabriel Andreescu).

Rezultatul alegerilor locale şi scenariul celui mai mic rău.”

Victoria lui Traian Băsescu la Bucureşţi nu va influenţa numai viaţa politică a capitalei dar Gabriel Adreescu consideră că unul din momentele cheie ale duminicii electorale a fost intervenţia televizată a liderului PDSR, Ion Iliescu: „Insistând că primarul ales este social democrat, că identitatea sa politică va permite o bună colaborare cu primarii de sectoare, PDSR-işti, ...Ion Iliescu făcea o clară ofertă de alianţă PD-ului”.

În alegerile generale din toamnă, PDSR „poate miza cu siguranţă pe un câştig situat între cele 26 de procente, voturi primite pentru consiliile judeţene şi cele 47 de procente ale barometrului de opinie. Asta înseamnă că la toamnă, la limită, ar fi posibilă o coaliţie CDR (Convenţia democrată), PD (Partidul Democrat), UDMR (Uniunea Maghiarilor) ApR (Alianţa pentru România) care să lase în opoziţie PDSR-ul”. O strategie bazată pe rezultatele localelor.

Sondajele de opinie şi mai ales dinamica acestora sugerează însă un procentaj mult mai ridicat pentru partidul lui Ion Iliescu. Dacă PDSR va obţine peste 40 la sută din mandate, în viitorul Parlament „sunt convins, spre deosebire de alţi analişti, că PDSR nu va exclude nici o alianţă cu România Mare”.

„O guvernare revanşardă” avertizează Gabriel Andreescu „va duce România într-un marasm economic iar PDSR va plăti într-un fel sau altul o astfel de evoluţie...”
XS
SM
MD
LG