Linkuri accesibilitate

„PDL colcăie de potențiali defectori” (Tom Gallagher)


La Kiev se reinstalează cenzura (Adevărul)








Despre decretul prezidential de numire a noului ambasador moldovean la Bucuresti se scrie astazi in Adevarul, citand o stire Agerpres. Iurie Renita este prezentat pe scurt si citat cu afirmatia ca va urma cu strictete programul guvernului de la Chisinau, de construire a unor relatii speciale si privilegiate cu Romania. Deschiderea care s-a produs in relatiile dintre cele doua tari urmeaza deci sa fie valorificata, iar una dintre directii poate fi chiar promovarea de catre Romania a intereselor de integrare europeana ale Republicii Moldova. Adevarul informeaza de asemenea ca presedintele interimar Mihai Ghimpu a semnat decretele de numire pentru 10 ambasadori al Moldovei peste hotare.

Acelasi cotidian se ocupa de semnalele ca la Kiev s-ar reinstala cenzura asupra presei. Redactorul sef al revistei Telekritika, Natalia Ligaciova, spune ca televiziunile isi copiaza reciproc stirile sigure, care nu pun probleme in relatie cu autoritatile statului. Spre deosebire de perioada de dinaintea Revolutiei portocalii, oamenii lui Ianukovici nu mai trimit indicatii scrise, ci le transmit prin persoane de incredere, bine plasate. Organizatia Reporters sans frontieres a inregistrat semnalari de cenzura din partea a doua posturi de televiziune. Stirea din Adevarul citeaza France Presse relatand si ca la Kiev jurnalistii au imbracat tricouri inscriptionate cu mesajul „Opriti cenzura” in timpul unei conferinte de presa a presedintelui Viktor Ianukovici.

La zi este insa urmarita starea partidelor politice din Romania. Tom Gallagher deplange in Romania libera lipsa de pricepere a democrat-liberalilor in a-si atrage reprezentanti de calitate. Dupa ce fosta vedeta de televiziune Teo Trandafir s-a dezis de partid la numai cateva saptamani dupa ce a ajuns in parlament, comentatorul Romaniei libere se considera indreptatit sa atraga atentia: „PDL colcaie de potentiali defectori care i s-au alaturat de-a lungul vremii doar pentru a pune mana pe functii”.

Tot aici, editorialul semnat de Elena Vijulie face praf initiativa lui Traian Basescu de a se sfatui cu liderii partidului Democrat Liberal. El ar fi incalcat, se arata in Romania libera, neutralitatea la care l-ar obliga functia.
XS
SM
MD
LG