Linkuri accesibilitate

Forțele armate kirghize întreprind un raid brutal într-un cartier uzbec al orașului Osh


Organizatia Human Rights Watch a declarat ca in cursul zilei militari kirghizi au batut barbati si femei uzbece intr-un raid intreprins intr-un cartier populat de minoritatea uzbeca. Raidul survine dupa ce autoritatile provizorii au cerut uzbecilor sa ridice baricadele pe care le-au facut in orasul Osh pentru a se apara de atacuri.

Lidera interimara a Kirghistanului, Roza Otunbayeva a spus ca autoritatile nu vor renunta la tinerea unui referendum asupra noii constitutii, programat pentru duminica, in ciuda faptului ca sute de mii de alegatori au fost alungati de la casele lor in ciocnirile internetnice din sudul tarii. Otunbayeva a spus ca o eventuala amânare a referendumului nu ar face decât sa mareasca instabilitatea.

Consultarea populara a fost programata dupa alungarea de la putere a fostului presedinte Kurmanbek Bakiev in luna aprilie.

In confuntarile internetice din ultimele zile autoritatile provizorii spun ca aproximativ 2000 de oameni au fost omoriti si aproximativ 400 de mii de uzbeci au plecat in bejenie, 100 de mii trecind in Uzbekistanul vecin.
XS
SM
MD
LG