Linkuri accesibilitate

O concluzie a scrutinului local este că „imaginea de politician a ieşit foarte şifonată. Exceptând unele individualităţi, puţine la număr, românii şi-au pierdut se pare încrederea în politicieni. Preferă tehnocraţii, specialiştii...”22 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Cristian Teodorescu; Comentator: Octavian Paler)

„Ce au arătat alegerile locale ?”

„...s-ar impune ceva prudenţă în judecarea alegerilor locale, devenite bază de profeţii politice. Nu trebuie uitat că la alegerile locale au fost votate persoane, nu partide. Un exemplu este şi primăria capitalei: mulţi bucureşteni care l-au preferat pe Băsescu doctorului Oprescu au votat cu gândul la Băsescu, nu la PD”.

O concluzie a scrutinului local este că „imaginea de politician a ieşit foarte şifonată. Exceptând unele individualităţi, puţine la număr, românii şi-au pierdut se pare încrederea în politicieni. Preferă tehnocraţii, specialiştii...”

„La voturile locale au existat multe voturi negative. Nu puţini au votat nu pentru ceva ci împotrivă. Multe voturi pro PDSR au fost în realitate voturi împotriva actualei administraţii”.

„...nu cred că absenteismul a fost doar o expresie a indiferenţei. Vor fi fost, desigur, şi români care nu au vrut să voteze pentru că s-au plictisit...
Dar mulţi nu s-au dus la urne pentru a-şi exprima dezaprobarea, nemulţumirea după un deceniu de aşteptări înşelate, în care politica a fost coborâtă de multe ori la stadiul de dezmăţ politicianist. Absenteismul a fost un boicot. Ineficient şi naiv.”

Alarmant este si faptul că mulţi spun „tot ce putem face este să alegem între un rău mai mic şi unul mai mare... o logică din care rezultă că mergem conştient spre mai rău dar cu paşi mai mici”.
XS
SM
MD
LG