Linkuri accesibilitate

22.06 - București: Președintele Ion Iliescu audiat la Parchetul General în cazul Costea


Parchetul anchetează finanţarea de către Comexrom, una din firmele lui Adrian Costea, a campaniei prezidenţiale a lui Ion Iliescu din 1992 cu 300 – 400 de mii de franci; finanţarea campaniei prezidenţiale din 1996 cu peste 8 milioane de franci , sumă facturată de societatea GSE, controlată de A. Costea, pe numele PDSR


22 iunie 2000

Actualitatea românească
. (Moderator: Cristian Teodorescu
corespondent: Liana Ionescu)

Președintele Ion Iliescu audiat la Parchetul General în cazul Costea.

Preşedintele PDSR Ion Iliescu a răspuns celei de a treia invitaţii a Parchetului General de a fi audiat în aşa numita afacere „Costea” , la cererea magistraţilor francezi, care se ocupă de acest caz. Omul de afaceri Adrian Costea acuză pe Ion Iliescu şi PDSR-ul că nu i-au achita contravaloarea unor materiale de publicitate electorală, tipărite în Franţa, de una din firmele sale.

Pe de altă parte, ancheta deschisă în România a scos la iveală că aceste materiale publicitare au intrat în România fără să fi fost vămuite. Ion Iliescu nu a răspuns primelor două invitaţii ale parchetului, pe motiv că era prea ocupat în campania electorală.

Ion Iliescu a fost audiat astăzi dimineaţă timp de 4 ore iar la ieşire nu a făcut nici o declaraţie de presă. Alături de Ion Iliescu este audiat şi fostul trezorier al campaniei sale electorale, Gheorghe Pascu.

Magistratii vor lămuriri în legătură cu următoarele probleme: finanţarea de către Comexrom, una din firmele lui Adrian Costea, a campaniei prezidenţiale a lui Ion Iliescu din 1992 cu 300 – 400 de mii de franci; finanţarea campaniei prezidenţiale din 1996 cu peste 8 milioane de franci , sumă facturată de societatea GSE, controlată de A. Costea, pe numele PDSR; în discuţie mai este editarea cărţii lui Ion Iliescu si traducerea acesteia în spaniolă ; magistraţii sunt interesaţi si de contractele de livrări de ţiţei, semnate de guvernul român cu firme controlate de Adrian Costea.
XS
SM
MD
LG