Linkuri accesibilitate

sau despre comercializarea brandurilor politice și structurilor teritoriale...

În unison cu subiectul nostru matinal, Mariana Raţă, publică în Jurnal de Chişinău articolul „Afacerea Partidul”. Potrivit mai multor politicieni, scrie ziarista, „comercializarea” partidelor din Republica Moldova se face prin două metode – fie se plătesc bani în schimbul brandului şi structurilor teritoriale ale formaţiunii, fie se oferă locuri pe lista electorală fostei conduceri a partidului. Sumele care s-ar oferi în schimbul unui partid ar fi 100-200 de mii de euro.

Ambiţiile politice devin tot mai mari, scrie Tatiana Corai în Timpul. Dar la fel de mare este şi teama cetăţenilor că, de dragul ambiţiilor, Biserica Ortodoxă va transforma lăcaşurile sfinte în cercuri de propagandă, iar preoţii – în oameni de încredere a lui Valeriu Pasat. Mai ales că mulţi dintre ei s-au „călit” deja în campaniile făcute pentru comunişti, conchide ziarista.

Moldova Suverană îi reproşează primarului capitalei Dorin Chirtoacă într-un raport de alternativă că în trei ani de activitate tarifele la serviciile publice au fost majorate, că se atestă o proastă calitate a transportului public şi a calităţii drumurilor şi că s-au mărit considerabil gunoiştele neautorizate.
XS
SM
MD
LG