Linkuri accesibilitate

Miraculoasa reglementare transnistreană nu e posibilă (Timpul)


iar statisticile oficiale nu reflectă real mărimea veniturilor moldovenilor (Komsomolskaia Pravda).


Sorina Ştefârţă scrie în Timpul că nicio guvernare din câte a văzut până astăzi nu a recunoscut că miraculoasa reglementare transnistreană nu este posibilă şi că, dacă Republica Moldova vrea să iasă la suprafaţă, trebuie să se elibereze de piatra care o trage la fund. Dimpotrivă, oficialii spun că vor tot căuta soluţii. La ce bun atâta insistenţă, se întreabă ziarista, pentru un corp care oricum îi e străin?

Constantin Tănase, tot în Timpul scrie că Mitropolitului Vladimir trebuie să i se explice popular că mitropolia, da, poate fi a Moscovei, dar Biserica nu, Biserica e a lui Hristos, că partidele politice înseamnă luptă, partizanat, baricade, pe când misiunea Bisericii e să demoleze baricadele, să împace oamenii, să-i adune împreună, indiferent din ce partide fac parte, conchide Tănase.

Ziarul Komsomolskaia Pravda scrie că majoritatea moldovenilor mai mult cheltuie decât câştigă şi că salariul mediu în Republica Moldova este de aproape 1300 de lei. Pe de altă parte, Tatiana Lariuşina, expertă la IDIS – Viitorul constată că din cauza că datele statistice nu cuprind şi aşa zisa „economie-subterană” şi că de foarte multe ori salariile sunt plătite în plic, cifrele oficiale nici pe de parte nu reflectă realitatea.
XS
SM
MD
LG