Linkuri accesibilitate

Gazoductul fără gaze


Un gazoduct vital a fost construit, s-a extins pînă în gospodăriile oamenilor din Miclăușeni, dar... lipsesc cu desăvîrşire gazele naturale!


Găsesc deunăzi, în ziarul Comunistul, un mesaj disperat al unor locuitori ai satului Micleuşeni, Străşeni. Povestea acelor micleuşeneni, care semnează apelul în numele a 800 de gospodării, e tristă şi absurdă.
Vasăzică, acum 3 ani, oamenii aceia au adunat „bănuţ cu bănuţ”, investind fiecare cîte 5-6 mii de lei în construcţia conductei de gaze naturale. Gazoductul vital a fost construit, s-a extins pînă în gospodăriile oamenilor, dar... lipsesc cu desăvîrşire gazele naturale!

De aceea, gospodarii deznădăjduiţi solicită ajutorul redacţiei ziarului Comunistul: „Ne-am adresat de foarte multe ori la toate instanţele superioare de conducere, dar nimeni nu ne ascultă şi nu ne ajută. Oamenii s-au jertfit, au cheltiut bani în zadar. Toţi sîntem dezamăgiţi. Situaţia se tensionează la maximum. Vă rugăm frumos să ne ajutaţi”.

Ce să spun? E uşor bizară situaţia, nu? Să construieşti un gazoduct şi să nu ai gaze. Păi, unde o fi dispărut gazele naturale? Sau poate gospodarii mai au nişte datorii de care nu-şi amintesc? Sau poate e şi mai trist? Poate gazele, în ciuda existenţei conductei, nici nu pot să ajungă acolo? Habar nu am, dar în spaţiul nostru ciudat-miraculos orice e posibil.

Şi mai există aici două amănunte ciudate. Aşadar, oamenii se adresează timp de 3 ani de zile unor organe de resort, dar nimeni nu-i ajută. Păi, de ce sînt atît de reticente organele cu pricina? Şi o ultimă observaţie. Nu au greşit cumva gospodarii din Micleuşeni adresa? Păi, dacă organele de resort i-au ignorat pe vremea cînd la putere erau comuniştii, ar putea oare să-i ajute acum ziarul Comunistul cînd la putere sînt liberalii? E doar o presupunere. Poate apelul disperat trebuia publicat într-un alt ziar? Vom trăi şi vom vedea.
XS
SM
MD
LG