Linkuri accesibilitate

Alte euro-aberaţii stîngisteUn proiect legislativ pentru etichetarea alimentelor s-a transformat într-o enciclopedie maniacală pe care plenul Parlamentului European a fost silit să o cerceteze şi voteze aproape două ore. Cauza: peste o sută de amendamente introduse de Socialişti, Ecologişti şi Liberali. Toate, rodul unei pasiuni obsesive, la marginea ipohondriei, pentru puritatea alimentelor.

Un rol egal în acest bataj obstrucţionist a fost jucat de ura nedisimulată împotriova marilor companii producătoare de alimente şi băuturi, aşezate în rolul de tartori capitalişti. Purismul bizar al acestei atitudini a atins paroxismul în cazul unui amendament care cerea specificarea vizibilă a sacrificului ritual. În cazul în care consumatorul se simte deranjat de acest gen de sacrificare, el trebuie să aibă un indiciu clar pe etichetă!

Altă perlă: un amendament ecologist, într-o rezoluţie despre situaţia din peninsula coreeană. Amendamentul cere instituirea unei comisii internaţionale de anchetă „cu participarea ambelor părţi”. Adică şi a RPD Coreene. Miza e incidentul grav soldat cu torpilarea şi scufundarea unei nave sud-coreene. Autorul atacului a fost stabilit dincolo de orice dubiu şi nimeni nu se mai îndoieşte că vasul a fost scufundat de un submarin nord-coreean. Ce vrea amedamentul nord-coreean? Să dea o platformă de exprimare propagandei comuniste nord coreene.

Interesant e că în cazul incidentului „flotila Gaza”, soldat cu uciderea a opt persoane după ciocniri cu un comando israelian, ecologiştii au cu totul alt punct de vedere: e nevoie de o comisie de anchetă internaţională, fără participarea Israelului. Căci, în viziunea stîngii militante, propaganda comunistă e mult mai credibilă şi îndreptăţită la cuvînt, decît statul Israel.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG