Linkuri accesibilitate

Nou caz de arestare ilegală la Bender - Promo Lex informează Comisia Unificată de Control


Organizaţia pentru drepturile omului, Promo-Lex a anunțat că o tânără de 20 de ani din Bender, Elena Dobroviţcaia , ar fi fost sechestrată miercuri de către miliţia transnistreană pe motiv că mama acesteia nu s-a prezentat la anchetator. Ion Manole, directorul organizaţiei Promo-Lex, a precizat că s-a adresat deja Comisie Unificate de Control. Mai mult, el susţine că tânăra este cetăţean rus, motiv pentru care ar fi de aşteptat o intervenţie a ambasadei Rusiei la Chişinău.

Este al doilea caz asemănător la Bender, după sechestrarea în martie a tânărului Ilie Cazac sub acuzația de trădare. Părinţii lui au intrat în greva foamei în faţa ambasadei Rusiei pentru a obţine eliberarea tânărului.

Victor Osipov, vice-premier însărcinat cu problema reintegrării, a relatat postului de televiziune JurnalTV, că a primit o scrisoare olografă în care Ilie Cazac ar admite că ar fi colaborat cu serviciile de informaţii de la Chişinău. O mărturie similară cu cea pe care a făcut-o şi jurnalistul Ernest Vardanean, în condiţii încă neclare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG